Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Vi som stöder den avskedade…

Röda Korset är i återigen i ordentligt blåsväder och jag är glad att jag aldrig skänkt ens en krona till denna korrupta organisation sedan slutet av 1980-talet då jag fann att de hade en anställd “informationssekreterare” i lilla Karlskrona, vilket jag tyckte var fullständigt absurt. Sen har det rullat på med Johan af Donner och hans mångmiljonsvindlerier, som ordföranden Bengt Westerberg bara tyckte var “otillåtet extraknäck”, men som Johan af Donner senare dömdes för. Bengt Westerberg hade 68 000 kronor i månaden för att vara ordförande och han tyckte det var ett helt rimligt arvode, eftersom han ibland “jobbade på söndagar”.

Senaste skandalen är framförallt avskedandet av en 70-årig änka som jobbade helt ideellt på Röda Korset Kupan i Falun sedan nio år tillbaka. En multikriminellt dömd person, som är invandrare (i detta fall tycker jag inte det har någon som helst betydelse) gör en otroligt provocerande intervju med kvinnan. Mannen använder dold kamera och dold mikrofon och pressar henne för att få de svar han vill ha, men det “värsta” hon säger är att “man bör i första hand hjälpa flyktingar i sina närområden” och hur det skulle vara orsak till att hon inte längre får jobba kvar är för mig obegripligt. Sen lägger mannen upp klippet på YouTube och meddelar gammelmedierna som då drar igång ett drev mot kvinnan. Röda Korsets generalsekreterare, med 86 000 kronor plus förmåner i månadslön menar att det uttalandet inte är att “stå upp för alla människors lika värde”.

Därför startades en Facebookgrupp till förmån för den 70-åriga änkan som av naturliga skäl är helt knäckt av denna uppmärksamhet och det är bara att söka på nätet så finns det massor av information med bl a intervju med generalsekreteraren och den första vidriga intervjun på YouTube, som jag inte vill länka till.

Om du är med på Facebook kan du gå med i gruppen “Vi som stöder den avskedade Röda Kors-volontären!” som redan har nästan 1200 medlemmar!

Vi som stöder den avskedade Röda Korset-volontären

1 comment to Vi som stöder den avskedade…

  • Tjalle

    Det intressanta här är att man motiverar avskedandet med att tanten inte “står upp för alla människors lika värde”.
    Om Röda Korset själv stod upp för denna tesen så skulle tanten inte jobbat ideellt utan också haft 68.000 i månaden.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>