Arkiv

Bokbörsen

Fridlevstad kring år 1900

Dagens gamla vykort från samlingen kommer från Fridlevstad som är en trevlig by cirka 15 kilometer nordväst om Karlskrona. Vykortet är utgivet av Åhlen & Holm och är postgånget något av de första åren på 1900-talet (går tyvärr inte att exakt utläsa årtal). Jag tillbringade själv en del tid i Fridlevstad i slutet av 1970-talet då jag tränade och spelade fotboll där under en säsong.

Något annat jag gillar med Fridlevstad är att Sverigedemokraterna där har sitt starkaste fäste i Karlskrona kommun med 16,84 procent av rösterna till riksdagsvalet år 2010. I kommunalvalet var partiet ännu större med 19,86 procent och näst största parti!

Valmyndigheten: Val till riksdagen 2010 – Röster – Fridlevstad
Valmyndigheten: Val till kommunfullmäktige i Karlskrona 2010 – Röster – Fridlevstad

Fridlevstad kring år 1900

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>