Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Fridlevstad kring år 1900

Dagens gamla vykort från samlingen kommer från Fridlevstad som är en trevlig by cirka 15 kilometer nordväst om Karlskrona. Vykortet är utgivet av Åhlen & Holm och är postgånget något av de första åren på 1900-talet (går tyvärr inte att exakt utläsa årtal). Jag tillbringade själv en del tid i Fridlevstad i slutet av 1970-talet då jag tränade och spelade fotboll där under en säsong.

Något annat jag gillar med Fridlevstad är att Sverigedemokraterna där har sitt starkaste fäste i Karlskrona kommun med 16,84 procent av rösterna till riksdagsvalet år 2010. I kommunalvalet var partiet ännu större med 19,86 procent och näst största parti!

Valmyndigheten: Val till riksdagen 2010 – Röster – Fridlevstad
Valmyndigheten: Val till kommunfullmäktige i Karlskrona 2010 – Röster – Fridlevstad

Fridlevstad kring år 1900

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>