Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Valhallavägen med spårvagn

Det finns en del mycket vackra vykort med spårvagnar på Valhallavägen, men detta är inte något av dessa! Det visar dock hur Valhallavägen såg alldeles efter spårvagnarna började trafikera Karlskrona och det är inte mycket man känner igen idag! Det går tyvärr inte att se vilket årtal vykortet är postat, men troligen någon gång under åren 1911-1915 med tanke på frankering och den helt underbara texten på skrivsidan:

“Lilla Gulla! Ser du Gulla, Karlskr. har också elektrisk spårvagn, detta är en bit av linien straxt utanför den egentliga staden och leder ut till en egnahemskoloni. Der er vackert tycker du ej det men på den biten är det blott skog och berg och inget som tar bort det vackra intrycket. Hälsningar från moster Elin.”

Valhallavägen med spårvagn

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>