Arkiv

Bokbörsen

Saab köper Karlskronavarvet

Det har länge spekulerats i att Saab ska köpa Kockums (bl a Karlskronavarvet) från tyska Thyssen Krupp och återföra bolaget till Sverige. Jag var och lyssnade på en mycket intressant föreläsning där bl a detta ämne togs upp för ett par månader sedan och nu tycks det vara mer officiellt i och med att bolagen tecknat en s k avsiktsförklaring. Det har varit en stor personalflykt från Kockums till Saab under rätt lång tid nu. Läs mer på:

P4 Blekinge: “Saab köper Karlskronavarvet”

Sveriges Radio: “Saab: Vi är redo att bygga ubåtar”

Saab köper Karlskronavarvet?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>