Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Bra skämt Fria Tider!

Idag gäller det att vara lite försiktig när det är den 1 april! Fria Tider kommer tveklöst med det bästa skämtet i form av att chefredaktören Widar Nord blivit gripen på Arlanda. Det tragiska är att det skulle faktiskt kunna vara sant i dagens demokratur och om några år kanske det blir så här. Några citat från artikeln:

“… Enligt Lena-Britt Solberg är det uppenbart att Fria Tider har granskat Expressen orättvist hårt sedan tidningen publicerade namn och bild på flera invandringskritiska privatpersoner. Åklagaren menar att det var ett grovt övertramp att när Fria Tider publicerade namn och bild på flera kriminella personer som medverkar i Expressen.

– Det rör sig om personer som har begått kvinnomisshandel, mordbrand, försökt misshandla taxiförare och så vidare. Dessutom har man hängt ut en ansedd redaktör på DN bara för att vederbörande råkade vara dömd för dråp. Det är självklart inte rättvist och grovt kränkande mot en av Sveriges mest högaktade och demokratiska mediekoncerner, säger Solberg.”

Den misstänkte chefredaktören Widar Nord greps på Arlanda strax efter klockan 07.00 av en enhet från Stockholmspolisens nystartade specialenhet för medieskydd och yttrandefrihet.

Enligt Widar Nord har åklagaren begärt att en så kallad paragraf 7-undersökning ska göras… innebär att en brottsmisstänkt person kan förklaras psykiskt sjuk”

“Åtal ska vara väckt senast den 1 april 2015.”

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>