Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Opinionsmätning igen

Det kommer ju sju-nio opinionsmätningar om väljarsympatier varje månad och dagens från YouGov som ger Sverigedemokraterna 11,5 procent speglar nog en bra bild av läget, plus alla “osäkra” väljare! Samtidigt väljer hatsajten Aftonbladet att hänvisa till sin egen undersökning och braskar på med stora rubriker som påstår att Sverigedemokraterna skulle ligga på lägsta nivån sen 2012 med bara 9,4 procent, vilket stämmer i deras egen “undersökning”, men det är bara att kolla på http://status.st/ nedan där man kan se sammanvägningen av alla opinionsinstitituts mätningar för att se att det påståendet ligger mycket, mycket långt ifrån verkligheten!

Status.st mars 2014

5 comments to Opinionsmätning igen

 • per johanson

  Vad jag kan se så ligger medelvärdet på 9-10%.

  • Karlskronabloggen

   Det är helt riktigt, medelvärdet ligger mellan nio och elva procent, men då är att lägga till att mellan 15 och 20 procent av de tillfrågade säger sig vara “osäkra” eller inte vill svara i dessa undersökningar.

   Aftonbladets “poäng” var att de påstod att Sverigedemokraterna skulle tappat sin ställning som tredje största parti, vilket inte alls stämmer för Sverigedemokraterna har nu varit tredje största parti i 17 månader i rad om man ser till genomsnittet.

 • per johanson

  De osäkra är ungefär lika många som de som inte röstar alls i valen så de kan man inte räkna med.

  • Karlskronabloggen

   Där delar jag inte helt din uppfattning för jag tror att när man blir uppringd från “dolt nummer”, som det är i de flesta opinionsmätningar, så undviker väldigt många att svara “Sverigedemokraterna” eftersom de inte har en aning om vem det är som ringer.

 • per johanson

  Det är ca 85% som röstar i valen och det är ca så många som svarat här.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>