Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Könsneutrala toaletter

Både Kvällsposten och Avpixlat skriver idag om att Rädda Barnens Ungdomsförbund kommer nu att sätta upp skyltar för att införa könsneutrala toaletter i KarlskronaAnton Jönsson som är ordförande för Rädda Barnens ungdomsförbund i Karlskrona förklarar:

“- Vi vill bryta normen med herr- och damtoaletter. På så sätt är alla toaletter tillgängliga för alla.”

Totalt genusvansinne och vad Rädda Barnen har med toaletter i Karlskrona att göra förstår åtminstone inte jag, men det ska bli intressant att se skyltarna och ta några bilder framöver.

Tills dess kommer nedan en bild på den hederliga gamla U-båtenRistorgsbacken. Där hade männen sin avdelning där det var gratis att uträtta det “lilla behovet”, men betalning gällde om man behövde uträtta “det stora behovet” och det var den barska “Karldassfurstinnan” som satt i luckan och tog betalt. Den ende som lär ha fått gå in gratis är Karl-Gerhard som då var på besök i Karlskrona. Damernas avdelning sköttes av en annan dam kallad “Lorthusblomman“, som tog betalt av damerna.

Könsneutrala toaletter på gång i Karlskrona

Avpixlat: “Rädda Barnens ungdomsförbund prioriterar könsneutrala toaletter”

Kvällsposten: “Toaletter förvandlas till hen – blir könsneutrala”

2 comments to Könsneutrala toaletter

 • Fd Ka-bo

  När försvann denna eminenta nöd-vändighetsanläggning?
  70-talet?
  “Det Lilla Huset” utanför Borgen är inte fullt så imponerande…

  • Karlskronabloggen

   Nej, den lär ha försvunnit helt så sent som i augusti 1997 då den fylldes ut, men den hade dock då varit avstängd i många år innan.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>