Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

100 dagar till EU-valet

100 dagar till EU-valetIdag är det exakt 100 dagar kvar till det viktiga EU-valet den 25 maj 2014. Det kommer att bli en mycket intressant valrörelse och jag hoppas många EU-motståndare denna gång verkligen stiger upp från sofflocken och går och röstar. Det är främst Sverigedemokraterna som är motståndare mot EU och vill arbeta för ett utträde någon gång framöver. Det är dock inte lika lätt som att gå ur en förening genom att sluta betala medlemsavgift utan det är många avtal som måste förhandlas separat för att lämna unionen. Det enda parti i övrigt som är EU-kritiskt är Vänsterpartiet men det är lite mer sval kritik därifrån och de har nog anpassat sig till livet i Bryssel.

Det finns många EU-kritiska partier i Europa, framförallt UKIP i Storbritannien med den enormt karismatiske Nigel Farage som partiledare. I opinionsmätningarna har UKIP faktiskt passerat Conservatives och det är inte långt kvar till att även passera Labour och bli landets största parti i EU-frågan.

Det är otroligt viktigt att alla EU-motståndare går och röstar den 25 maj och inte stannar hemma för att man inte gillar EU utan istället lägger sin röst på det parti som snarast möjligt vill lämna EU!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>