Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Utställning Kjell Hobjer

Idag var det invigning i Karlskrona Konsthall av en utställning av konstnären Kjell Hobjer, men även av en dokumentärfilm med namnet “Vet ni varför jag är som jag är?” om hans liv som under ett års tid gjorts av Henrik Friberg och Martin Hult. Filmen kollade jag inte på idag, men jag fick en lång pratstund med Kjell under den timme det var öppet innan själva invigningen och senare filmvisningen. Jag har själv köpt tavlor direkt från Kjell hemma där han bor i Bräkne-Hoby, men det är nu tolv år sedan och tycker några är helt fantastiska och de kunde faktiskt platsat på utställningen. Annars tycker jag att mycket han gjort sedan dess inte hållit så hög kvalitet, men från de allra senaste åren har jag sett några riktigt bra igen, bl a här!

Det är 51 olika konstverk som går att se i utställningen och vissa är till salu, medan en del udda konst lånats från privata samlare. När själva invigningen gick av stapeln klockan 13.00 var det så fullt med folk så det gick inte ens att komma in i de två utställningsrummen.

Jag kan rekommendera ett besök på utställningen som pågår t o m den 9 mars 2014 och det är gratis inträde!

Utställning och film om Kjell Hobjer i Karlskrona Konsthall

Kjell tar en rökpaus utanför Karlskrona Konsthall

Utställning och film om Kjell Hobjer i Karlskrona Konsthall

Kjell under timmen innan själva invigningen sittande i en soffa från sin ateljé

Utställning och film om Kjell Hobjer i Karlskrona Konsthall

Knökafullt för att komma in till de två utställningshallarna vid invigningen, t o m Sydöstrans utsända vände om

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>