Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Riktig Kinamat i staun

Igår var det kinesiskt nyårsfirande och vi firade tillsammans med en annan svenskkinesisk familj här i Karlskrona. Det blev “riktig” Kinamat och inte det som serveras på kinarestauranger i Sverige. Det var ett riktigt långkok med jiaozi eller dumplings som delvis påminner om svenska kroppkakor. Mannen i familjen är från Kina och gjorde några typiska rätter från sina hemtrakter i sydöst, bl a helstekt fisk, soppa med kött och grönsaker plus en jättehummer. Allt var fantastiskt gott, men det går ju inte att äta hur mycket som helst!

Själv deltog jag inte i matlagningen utan lekte mest med familjens två små barn! På bilden nedan är nästan alla helt hemgjorda jiaozi färdiga för kokning och de blev riktigt goda tillsammans med soja, vitlök och i mitt fall även en lite starkare sås man blandar i skålen med sojan där man doppar sina jiaozi!

Nästa gång blir det min tur att laga mat och det blir antaglingen några pizzor med sallad och bröd, något som verkligen gick hem hos kineser i Beijing så vi får se hur det går här!

Riktig Kinamat i staun

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>