Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Lindesnäs och Sunnavägen

Dagens gamla bild kommer från Sunnavägen med Lindesnäs till vänster och Marieberg till höger. Bilden är från 1950-talet och detta var då infartsvägen till Karlskrona innan Österleden byggdes. Huslängan på bilden är sedan länge jämnad med marken och området har idag tyvärr många problem.

Lindesnäs och Sunnavägen

3 comments to Lindesnäs och Sunnavägen

 • carina holm

  Så fint och med kullersten och är det en mack på höger hand?
  Huset tv i bild är troligen det hus jag var och hämtade bl.a trekantiga toalettstolar och kam-element ifrån när det revs precis i början av 2000-talet.
  Ett jättefint hus med mycket bevarad interiör troligen 20,30-tal Men det låg för nära vägen?!(Samma sak som med Mariebergs längan t.h.)
  Hörde att hyresgästerna gärna hade bott kvar Men…..På tomten (till vänster) står fortfarande resterna av ett litet växthus kvar och inte har kommun eller vägverket gjort nåt för att snygga till det sorgliga “hålet”,vilket det och sas skulle göras.Carina

 • Karlskronabloggen

  Nej, det är inte en mack som skymtar till höger utan hållplatsen “Lindesnäs” som trafikerades av Lyckeby Trafikförenings bussar.

 • Göran Wahlström

  Oh ,vilket härligt foto !!!! Sorgligt att det inte fick vara kvar så !!! På tomten där det gamla växthuset står skall enligt BLT Jehovas Vittnen bygga ett nytt Rikets Sal som de kallar sina lokaler. JV är lugna , stillsamma och hederliga..–(dom menar väl ) men jag säger vänligt och hövligt ! ,- att “tyvärr jag är inte intresserad ” de gånger de ringt på dörren Det räcker.
  Bredvid är huset som var Katolsk Kapell till salu. Det verkar gå trögt.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>