Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Invigning Karlskrona IP

I vykortssamlingen finns ett antal “fotovykort” från invigningen av Karlskrona IdrottsplatsVästra Mark den 13 september 1925. Invigningen förrättades av dåvarande kronprins Gustaf Adolf, men det var även tävlingar med bl a ett svenskt rekord i “diskuskastning sammanlagt“! På den tiden var kastgrenarna ofta så att man gjorde ett kast med vänster och ett med höger hand och så räknades resultaten samman. På bilden nedan är det dock inte diskus utan starten för 1500 meter som vanns av H. Olsson från IFK Växjö på 4,15,8 minuter.

Invigning av Karlskrona Idrottsplats 1925

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>