Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Lutande tornet i PISA

Aftonbladet levererar idag en artikel om hur Socialdemokraterna med Stefan Löfvén i spetsen ska vinna nya väljare på sin skolpolitik och detta just efter att Miljöpartiet och Gustaf Fridolin avslutat sin skolkampanj på nätet. Även Moderaterna och Tomas Tobé har enligt artikeln tagit till sig de katastrofala resultaten för svenska skolor i senaste PISA-rankingen och kommer att föreslå åtgärder, vilket är ungefär lika verkningslöst som att en läkare skulle försöka bota långt gången kallbrand som sprider sig längre och längre upp i benet med att ordinera två Alvedon om dagen.

Inga “åtgärder” i världen kommer att räcka så länge partierna från Sjuklövern vägrar se grundproblemet om varför tornet i PISA-rankingen håller på att falla. Det enda parti som ser grundproblemet är Sverigedemokraterna och Richard Jomshof uttryckte det snyggt i riksdagsdebatten nyligen att de andra sju partierna vägrar se “Elefanten i rummet” och precis så är det!

Bilden får illustrera Richard som företrädare för den enda politik som kan förhindra fallet.

Richard Jomshof (SD) verkar vara den ende som vet hur man stoppar fallet av det lutande tornet i PISA-rankingen!

Richard Jomshof (SD) verkar vara den ende som vet hur man stoppar fallet av det lutande tornet i PISA-rankingen!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>