Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Skapa jobb på landsbygden

Läste idag en fullständigt bisarr artikel helt utan verklighetsförankring i Aftonbladet som heter “Invandringen kan rädda landsbygden” (länk nedanför). Det var nog den mest korkade artikel jag läst på länge. Svenskar flyttar ju från landsbygden till städerna eftersom det inte längre finns några jobb på landsbygden! Hur ska då nya invandrare, oftast helt utan någon som helst skolutbildning, kunna få eller skapa jobb där?

Enda alternativet är att göra som i nedanstående gamla klassiker från Expressen TV om Ali från Somalia som av Arbetsförmedlingen via utbildningsföretaget Eductus fick Sveriges första utbildning i “Yrkessvenska för kamelskötare”. Jag sorterar inlägget under humor och frågan är vad bara denna enda utbildning och anställning kostade svenska skattebetalare och vad fler liknande “hittepåjobb” skulle kosta?

Om du inte sett nedanstående tidigare så kolla nu och lyssna på Expressens reporter i slutet, helt underbart!

Relaterat:
Aftonbladet: “Invandringen kan rädda landsbygden”
Tobbes Medieblogg: “Dags igen: Invandringen kan rädda landsbygden”

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>