Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Härligt spårvagnsvykort!

Dagens gamla vykort från samlingen kommer från Bergåsa och Valhallavägen som var ändstationen för Karlskrona Stads Spårvägar 1910-1949. Jag tycker det är ett av de vackraste spårvagnskorten från “staun” tillsammans med två andra kolorerade vykort från själva stationen på Bergåsa och ett från Landbrogatan. Vykortet är tyvärr inte postgånget, men jag gissar på cirka 1915 då villorna på Bergåsa kommit upp.

En liten historia kring detta vykort är att jag köpte det av numera såpakändisen Paul Melén som nu också satsar på en karriär inom politiken efter att ha vänt kappan från Vänsterpartiet till Socialdemokraterna för några år sedan. Det är säkert 20 år sedan nu och jag annonserade då ibland efter vykort och detta var det enda vykort Paul hade och han ville ha en hundralapp, vilket han fick eftersom det dels är ett mycket ovanligt kort och dels att det är ett motiv med en spårvagn eftersom dessa även är eftertraktade bland de som bara samlar spårvagnsmotiv från hela Sverige.

Valhallavägen med spårvagn cirka 1915

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>