Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Nytt svenskt fackförbund

Igår morse offentliggjordes att ett nytt svenskt fackförbund kommer att starta den 1 januari 2014. Namnet blir helt enkelt bara Löntagarna och är ett fackförbund som bara är ett fackförbund. Det innebär att de endast fokuserar på medlemmarnas arbetssituation och stöttar med kompetensutveckling och juridisk hjälp. Alla arbetare kan bli medlemmar oavsett bransch eller politisk åsikt eftersom Löntagarna kommer att vara politiskt obunda och inte som t ex LO-förbunden skänka pengar till “sitt parti” eller ge ekonomiskt bidrag till kampanjer för att motarbeta demokratiskt valda partier.

Medlemsavgiften blir mycket låg, 180 kronor per månad oavsett inkomst. En jämförelse för den som har en medelinkomst på 23000 kronor per månad:
Löntagarna  180 kronor per månad
IF Metall       311 kronor per månad
Byggnads     406 kronor per månad
Transport    488 kronor per månad

Det ska bli intressant att följa utvecklingen, efter ett dygn meddelar Löntagarna på Facebook att det varit mycket stort intresse och många har skickat in den intresseanmälan man kan göra via hemsidan. Det är dock givetvis många som inte vill att Löntagarna ska startas och det har redan förekommit hot och försök till sabotage i sociala medier, men jag tror sådant kommer att få helt motsatt effekt! Hade jag varit anställd skulle jag tveklöst gått med här istället för att vara medlem i förbund som inte kan hålla sig politiskt obundna.

Löntagarna - Politiskt obundet fackförbund

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>