Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

“Mattsson är illa ute”

Mattsson är illa ute

Stefan TorssellAvpixlat konstaterar, liksom faktiskt flera skribenter i gammelmedier, att ansvarige utgivaren Thomas MattssonExpressen är illa ute i samband med de publiceringar av namn på privatpersoner som tidningen gjort. Hade något liknande skett i t ex USA hade det tveklöst resulterat i fängelsestraff har vi kunnat läsa tidigare.

De ocensurerade nätmedierna Fria Tider, Avpixlat och Exponerat har skapat en gemensam insamling för att väcka enskilt åtal mot Thomas Mattsson och Expressen och hittills har nästan en kvarts miljon kronor inkommit. Thomas Mattsson är ju redan dömd för vapenbrott, så det ska bli intressant att följa utvecklingen om han verkligen kan vara kvar på Expressen.

Stefan Torssell skriver som vanligt en mycket lång krönika som går att läsa genom att klicka på bilden ovanför eller här, men här kommer några citat:

“Expressen har gjort olagliga intrång i människors datorer. Jag använder medvetet ordet ”olagliga”, för skulle detta visa sig vara lagligt, då vill jag inte kalla Sverige för en demokrati.

För mig är det uppenbart att Expressen gjort en brottslig gärning och jag är entusiastisk inför att Expressens chefredaktör Thomas Mattsson återigen ställs inför skranket. I hans journalistiska gärning är han redan dömd för ett vapenbrott. Denna gång anser jag att han har begått ett oförsvarligt brott.

Efter första domen mot Thomas Mattsson borde han ha aktat sig för att återfalla i brottslig verksamhet. Men han fortsätter och drar hela sin tidning med sig i fördärvet. Expressen är på väg rakt utför.

Om jag hade varit Thomas Mattsson så hade jag använt hela mittenuppslaget och uttryckt min uppriktiga ånger. Fadäsen är så stor att två helsidor behövs. Thomas Mattsson har tagits på bar gärning med brallorna nere

En sak är klar, nej två saker är klara. Det första är att Avpixlat nu växer ännu mer och det andra är att detta har gynnat Sverigedemokraterna som parti.

Vi måste försvara rätten att människor ska få prata med varandra utan att bli uthängda. Att något ord eller någon tanke gått fel, bör betraktas med samma sinnesnärvaro som ett tryckfel i en tidning. Bättre rutiner.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>