Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Gammelmediernas “avslöjanden”

Idag kommer ännu ett desperat försök av gammelmedierna att misskreditera Sverigedemokraterna som de obegripligt nog inte förstår kommer att få precis motsatt effekt mot det de eftersträvar.

Några partirepresentanter har tydligen anonymt skrivit mindre lämpliga kommentarer genom Disqus, som är det kommentarsystem de flesta både gammelmedier och moderna medier som Avpixlat och Fria Tider använder.

Jag tycker lösningen är mycket enkel och jag skriver alltid under mitt riktiga namn eller min bloggs namn och står för det jag skriver på Facebook, i Karlskronabloggen eller kommentarer på t ex Avpixlat, Flashback,  Svenska Dagbladet eller hos Thoralf! Jag håller helt med en av Sveriges bästa journalister Ingrid Carlqvist som just kommit med en ledare på Dispatch International i ämnet och här är ett utdrag:

“Jag lärde mig läxan redan i slutet av 1980-talet, när jag som en av de första journalisterna i Sverige började skriva om Hells Angels i Sverige. En dansk kollega gav mig det livsviktiga rådet:
”Skriv aldrig anonymt. Genom att använda ditt eget namn kommer du att avhålla dig från överdrifter och spekulationer. På så sätt vinner du respekt bland de här potentiellt farliga männen.”
Det kan vara det bästa rådet jag fått i mitt liv – och jag har följt det slaviskt. Inte bara när jag bevakade Hells Angels utan i alla sammanhang.”

Om jag skulle vilja vara anonym skulle det vara enkelt att använda någon anonymiseringstjänst och koppla till en mailadress som bara används i detta syfte, men jag ser ingen anledning till detta utan kan stå för allt jag skriver under eget namn och så bör även alla politiskt folkvalda representanter – oavsett partitillhörighet – göra!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>