Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Äldre slaktmetoder

För att anknyta till föregående inlägg om den vidriga halalslakten blir dagens gamla bild i Karlskronabloggen inte från Karlskrona utan från Paris och är tagen cirka år 1900. Vykortet på bilden ingår i min troligen mest unika bildsamling i form av en komplett samling som heter Paris Pittoresque.

Vykortet nedan är ett av 80 olika vykort som ingår i de fyra olika serierna om 20 vykort och just detta kort viser hur slaktmetoder kunde gå till på den tiden! Helt säkert var det ett mera smärtfritt sätt för avlivning av djuret innan slakt och idag finns givetvis ännu mer smärtfria alternativ än det som visas på vykortet.

Så här påbörjades slakten av  nötkött i Paris omkring år 1900

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>