Arkiv

Bokbörsen

Stadskällaren 1909

Dagens gamla bild kommer från Stortorget vid nuvarande Klaipedaplatsen och visar dåvarande Stadskällaren. Denna vy från 1909 är sig i stort sett helt lik ännu idag.

Stadskällaren har bytt namn många gånger sedan dess med namn som t ex Regnbågen, Skeppet och Nivå.

Vad jag kan minnas har jag bara varit där två gånger trots att jag bott i Karlskrona i stort sett hela mitt liv. Första gången var 1973 när vi slutade gymnasiet eller “tog studenten” som nästan alla fortfarande helt felaktigt kallar detta t o m 40 år senare. Andra gången var en festlighet i samband med att företaget där jag arbetade hade blivit uppköpt av ett bolag från USA år 2000.

Stadskällaren 1909

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>