Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Saltövägen cirka 1950

Dagens gamla bild i Karlskronabloggen blir nedanstående, tyvärr är postgångna vykort från början av 1950-talet och som visar SaltövägenSaltö. På den tiden fanns det många affärer på gatan, bl a öppnades där Saltös första speceriaffär 1921 och där fanns även både mjölaffär och frisör.

Saltövägen cirka 1950

2 comments to Saltövägen cirka 1950

 • Hannes Müller

  En lite udda fråga från en partivän på Gotland. Själv är jag samlare av porträttfotografier och jag tror att det kan finnas en del från Karlskrona i min samling. Med och utan namn påskrivna – oftast utan. Ingår sådant i ditt intresseområde?

  Tack för alla intressanta vykort du lägger upp på din blog!

 • Karlskronabloggen

  Hej Hannes!

  Nej, jag hade en hel del sådana i samlingen tidigare och det var nästan bara utan namn. De flesta kom från två gamla ogifta systrar som bodde på övervåningen i min mormorsfars gård, men med lite hjälp lyckades jag lokalisera släktingar till dem i USA och skickade cirka 20 kilo sådana ateljebilder. Det var många från Karlskrona, men mest från USA som släkten där skickat till Sverige. Trevligt att de kunde komma till släktingar och inte bara ligga och ta plats hemma hos mig. Jag räddade bilderna i samband med att gården skulle säljas för annars hade bilderna slängts. Så tyvärr inget jag samlar på!

  Har bara varit på Gotland en gång, en regnig vecka sommaren 1979, men fick hastigt en friplats till Almedalen 2013, men blev tyvärr akut sjuk och kunde inte följa med, vilket var otroligt tråkigt.

  Trevligt att du gillar mina gamla bilder!

  Hälsningar

  Lasse

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>