Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Ny affär på Pantarholmen

Pantarholmens Frukt & Kött AB är en helt ny livsmedelsaffär på Holmgatan på Pantarholmen och jag var där för några dagar sedan och träffade två av de tre ägarna plus styckmästaren. Samtliga har tidigare varit på FrukthusetSunnavägen, men har nu kört igång i egen regi. Ägarna är Ghaleb Zeaiter Ali, Abdul Salam Madwar och Nabil Zeaiter och de två senare är med på den andra bilden nedan. Den tredje bilden visar styckmästaren Mohamad Tabatabuei vid köttdisken.

Helt klart en mycket trevlig affär med trevlig personal och många spännande produkter på hyllorna från länder som t ex Bosnien, LibanonPakistan, Indien, Thailand och t o m några enstaka produkter från Kina. Även köttdisken såg mycket fräsch ut även om jag personligen av princip försöker undvika ritualslaktat kött (halal), men här fick jag svar på min fråga direkt och allt i disken var halalslaktat. Jag tycker det är positivt att affären inte hymlar med detta och de konserverade köttprodukterna i hyllorna var mycket tydligt utmärka med “Halal” på förpackningarna, vilket det sällan är t ex på ICA. Såg någon uppgift för en tid sedan att i princip all kyckling som säljs i svenska butiker är halalslaktad, men det står inte på förpackningen, eller ibland mycket finstilt. Tror det bara var ett enda märke på svenska marknaden av kycklingfilé som inte är halalslaktad.

Även det lilla rummet med frukt och grönt var mycket fräscht och många grönsaker jag inte sett tidigare och vissa är tydligen affären ensamma om att sälja i Sverige. Jag blev också överraskad av de överlag billiga priserna på alla svenska produkter affären sålde, ingen direkt skillnad mot Willys nedanför backen och det var oväntat många besökare i affären, både svenskar och personer med utländsk bakgrund.

UPPDATERAT 2014-02-20: Nytt inlägg om “Pantarholmen Frukt o Kött” i Karlskronabloggen efter deras fullständligt BEDRÖVLIGA  halvsidesannons i “Vårt Karlskrona” som är helt på arabiska!

Ny affär på Pantarholmen

Ny affär på Pantarholmen

Ny affär på Pantarholmen

 

UPPDATERAT 2014-02-20: Nytt inlägg om affären i Karlskronabloggen efter deras fullständligt bedrövligar annons i “Vårt Karlskrona” som är helt på arabiska!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>