Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Fler bojkottar “Timbuktu”

Igår meddelade talmannen i Sveriges Riksdag Per Westerberg (M) att han inte tänker närvara vid prisutdelningen till rapparen Timbuktu. Nu får han sällskap av Jan Ericson (M) och Johan Pehrson (FP).

Jan Ericson skriver på Twitter”Talmannen nobbar prisutdelningen till Timbuktu. Då är vi minst två”

Johan Pehrson motiverar bl a med “Jag tycker det är en obehaglig politisk retorik att sjunga om att dunka folkvalda politiker gula och blå. Det är inte så fräscht, tycker jag, för att inte säga osmakligt.” Just Johan Pehrson har jag sett många gånger i debatterna och jag tycker han är en av få politiker i riksdagen som håller sig till sakfrågor i debatterna och inte bara sprutar ut en massa floskler.

Bra beslut av alla tre och jag gissar att fler kommer att följa i deras spår och göra likadant och jag förutsätter även att ingen av de 20 riksdagsledamöterna från Sverigedemokraterna kommer att närvara.

Sveriges Television: “Politiker bojkottar Timbuktus prisutdelning”

Fler som bojkottar "Timbuktu"

Johan Pehrson (FP), Jan Ericson (M), Per Westerberg (M). Foto från Sveriges Riksdag

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>