Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Landsdagarna 2013 (SD)

Jag följde fredag-söndag Sverigedemokraternas Landsdagar i direktsändning och det är fantastiskt att nu är det direktsändning både i SVT och på nätet! Tänker närmast på 2007 när det var landsdagar i Karlskrona och hela Sparreområdet var avspärrat och alla bilar som körde in till Karlskrona kontrollerades. Det börjar åtminstone likna lite opartiskhet i SVT, även om reportrarna gjorde sitt sämsta för att hitta negativa vinklingar.

Bäst var tveklöst Jimmie Åkessons fantastiska tal på lördagen som jag refererat till tidigare i Karlskronabloggen. Sen hade tydligen Moderaterna klagat på den slogan som fanns på talarstolen “Vi älskar Sverige“, som var något deras parti använt tidigare. Jimmie Åkesson gick därför upp och klistrade dit ett handskrivet tillägg så det blev “Vi älskar Sverige på riktigt” och fick stående ovationer.

Vi älskar Sverige på riktigt

En modierad version av “Vi älskar Sverige på riktigt” och inte Jimmies handskrivna lapp.

Nu såg jag givetvis inte hela dessa dagslånga sändningar, men de mest flitiga i talarstolen var partisekreterare Björn Söder (alltid lika bra) och Paula Bieler, bland många andra uppdrag ny chefredaktör för SD-Kuriren som går ut till medlemmar och prenumeranter. Paula skötte sig mycket bra och speciellt i den intervju som SVT gjorde precis i slutet på söndagen! Fantastiskt bra svarat på vissa ibland totalt korkade frågor.

Ungdomsförbundets (SDU) ordförande Gustav Kasselstrand höll också ett mycket bra och bejublat tal.

I övrigt var det många som höll både bra korta anföranden och repliker, givetvis Richard Jomshof , Mattias Karlsson,David Lång och Johnny Skalin som är fyra verkliga klippor! Jag gillar även Pavel Gamov och Hanna Wigh som både säkert tar plats i Sveriges Riksdag 2014 om de själva vill.

Det är bara några namn, jag tycker i princip alla skötte sig mycket bra i talarstolen, även representanterna från lokalföreningarna så det var mycket lyckade landsdagar!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>