Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Det gäller att skydda sig…

I söndags var vi på ett högst tillfälligt besök i Kungsmarken som jag faktiskt inte besökt särskilt ofta sedan ett år i slutet av 1970-talet när vi firade en nyårsafton och sov över där! Minns också att vi då smällde lite Kinapuffar och Häxpipor från balkongen högst upp i ett av husen och att jag en gång slängde tändsticksasken istället för Kinapuffen som sen small i min andra hand. Det blev tack och lov dock ingen större skada på handen!

Jag hade långt senare en lång löprunda varje söndag morgon på 16 kilometer i många, många år som bl a gick runt Kungsmarken, men idag tror jag inte ens jag skulle våga springa den rundan längre.

Dagens Bild i Karlskronabloggen får bli denna från första våningen i ett av alla hus i detta enorma bostadsområde och den får tala för sig själv och behöver ingen ytterligare kommentar!

Det gäller att skydda sig...

2 comments to Det gäller att skydda sig…

  • Fd Ka-bo

    Denna moderna “option” till BV-lägenheter må vara ny för dig och för andra ute i landet, men jag kan säga att i Husby-Akalla är den mer än vanlig, ffa på butiker..

    • Karlskronabloggen

      Jag hade faktiskt inte sett det på lägenheter i Sverige tidigare, men förstår givetvis att det är vanligt i t ex Husby eller Rosengård. När det gäller affärer minns jag det fanns överallt i Frankrike när jag tågluffade på 1970-talet. I Karlskrona vet jag en fotoaffär som har det efter att ha blivit utsatta för ett antal “smash-and-grap” i sina skyltfönser. Alldeles bredvid där jag bor finns också en tidigare porraffär som konstant blev utsatt för nedklottring och skadegörelse av väntertomtar och jag tog själv någon bild på 20-talet personer utanför samtidigt som polisen kom för att avhysa dem. Intressant i sammanhanget är också att butiken drevs av en invandrare från Iran som jag lärde känna och såg inga problem med varken hans butik, det han sålde eller hans webbsidor som jag hjälpte honom med för 15 år sedan. Han fick installera stora jalusier för alla fönster och som han fällde ned varje dag efter stängning. Affären är nedlagd sedan ett antal år och idag tror jag han driver en restaurang i Karlskrona.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>