Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Nytt rekord för (SD)

Demoskop kom idag med sin senaste opinionsmätning och Sverigedemokraterna når 11,9 procent, vilket är rekord hos just Demoskop där partiet legat relativt lågt tidigare.

När det sen gäller kommande mätningar hos alla institut tror jag i och för sig att “tårtattacken” från den förvirrade kvinnan kommer att generera en del nya röster, men framförallt tror jag att Socialdemokraterna och Stefan Löfvén “skitit i det blå skåpet” när han tidigt idag gick ut med att partiet kan tänka sig samarbeta med alla partier utom Sverigedemokraterna efter valet.

Detta utspel kommer garanterat att generera strömhopp från Socialdemokraterna till Sverigedemokraterna. De senare är redan näst störst av alla partier inom LO-kollektivet med över 16 procent och den siffran kommer garanterat att öka markant framöver (trots alla “fackliga tyckarutbildningar” från vänsterextremistiska EXPO).

Har även följt dagens riksdagsdebatter i bakgrunden och det är obegripligt att Socialdemokraterna hela tiden skickar fram “stolpskotten” Monica Green och Eva-Lena Jansson i debatter som båda säkerligen på egen hand genererar färre röster till Socialdemokraterna från de som ser och/eller lyssnar.

Dessutom hela 19 procent som säger sig var “osäkra” och inte är med i nedanstående siffror!

Nytt rekord för Sverigedemokraterna i Demoskop november 2013

För de som är intresserade av statistik finns en alldeles ypperlig sajt som heter Status.st som visar utvecklingen sedan valet 2010 med olika former av massor av olika tabeller och diagram. Det är bara att klicka på bilden nedan för att ta del av denna mycket intressanta information som sammanställer siffrorna från alla opinionsinstitut!

status.st - Statistik över utvecklingen för Sverigedemokraterna sedan valet 1910

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>