Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Karlskronapräst i blåsväder

Fria Tider skriver idag om Karlskronaprästen Helene Sturefelt, som jag själv haft flera personliga kontakter med och tidigare uppfattat som mycket vettig, men här har hon ju uppenbarligen spårat ur totalt!

Hon anser att “Stormen Per” var Guds straff för att hon samtidigt döpte en av Richard Jomshofs söner i Fredrikskyrkan! Dessutom trodde jag präster har någon form av tystnadsplikt och inte kan skriva sådant?

Artikeln får tala för sig själv (läs även de över 450 kommentarerna och sortera efter “Bäst“). För att prata kyrkospråk är det inga “nådiga” kommentarer och det självklart av helt förståeliga skäl!

På hennes egen blogg där uppgifterna finns verkar av rätt naturliga skäl nu just detta inlägg vara borttaget, men finns att läsa via länk till en sparad version på Google! Några korta citat som inte var med i Fria Tiders första artikel (men nu finns med) är:
“Strax därefter föll en jättegren över fyra parkerade bilar”
“Gode Gud… visar du din vrede över det som hände inne i kyrkan…?! Det kändes så.”

Antar att Helene Sturefelt läst Aftonbladet eller Expressen och sett SVT eller TV4 och tagit del av alla totala felaktigheter och direkta lögner om Sverigedemokraterna som sprids där? Nedan länk till Fria Tiders artikel!

Fria Tider: “Stormen Per var Guds straff för att jag döpte SD-toppens barn”

Karlskronapräst utmärker sig

Jag var själv på plats när “Guds straff” inträffade och tog massor av bilder på de fyra krossade bilarna utanför kyrkan, här en av dessa!

Relaterat från Flashback:
“Präst i Svenska kyrkan: Stormen Per var Guds straff för att jag döpte SD-toppens barn”

3 comments to Karlskronapräst i blåsväder

 • Fd Ka-bo

  Det kanske vore på sin plats att Helena S lyssnade noga på de ord hon själv sade som en Guds tjänare i samband med dopet? Ord som hon säkert sagt flera gånger sen dess..
  Gud hälsar ALLA barn välkomna!
  “Låten barnen komma till mig och förmenen dem det icke ty Guds Rike hör sådana till”
  Något som gäller även om man heter Jomshof i efternamn.
  De du, Helena, är något att tänka på.

 • Karlskronabloggen

  Ja, hon har nog läst Aftonbladet och Expressen eller sett svensk DDR-TV för mycket och har inte en susning om vad Sverigedemokraterna står för!

 • Lars Ottosson

  Jag delar den kommentar som fått flest gillanden på Fria Tider

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>