Arkiv

Bokbörsen

Karlskronas första “Drive-In”

Dagens gamla bild eller gamla vykort kommer för ovanlighetens skull inte från min egen samling utan från Föreningen Gamla Carlscrona! Den visar konditoriet ContinentalHantverkaregatan som låg i korsningen med Borgmästaregatan och även Konstapelsgatan. Anledningen att jag väljer den bilden är en rolig historia som redaktör Sten A. Petersson skriver om i sin bok “Betjäntens pojke“. Stens pappa var chaufför och betjänt hos landshövdingen på den tiden! Jag citerar Sten nedan:

“Konditori Continental var ett av familjen Frankes kondis i det kafétäta Karlskrona. En händelse jag minns väl, är då fru Fallenius, landshövdingens maka, lånat residensets tjänstebil och fått sladd här, i hörnan. Bilen hamnade med fronten inne i konditoriets fönster. Både landshövdingen och pappa som då var residensets chaufför och ansvarade för bilen K1 var ursinniga på henne. Efter händelsen döpte folkhumorn Continental till “Sveriges första drive-in konditori”.

Karlskronas första "Drive-In"

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>