Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Kaulskroniten 2-2013

Föreningen Gamla CarlscronaJag sammanställde som vanligt senaste numret av Kaulskroniten till Föreningen Gamla Carlscrona och den ska nu ha kommit i brevlådan till alla medlemmar! Inte så många bilder som vanligt, men väldigt mycket intressant att läsa!

Sten A. Petersson har som vanligt en mycket bra krönika i egenskap av redaktör för 28:e året i rad (56 nummer) och den innehåller många unika bilder! Sen en lång artikel om konsuler och konsulat i Karlskrona genom tiderna (många kända namn där) plus Fasornas tid om “återfallsfebern” i Karlskrona i slutet av 1700-talet som orsakades av klädlusen!

Det finns även en mycket trevlig historia “Dagen då jag blev hemkörd i landshövdingens bil…” men bilden i Kaulskroniten på Chryslern som illustrerar artikeln har jag redan visat för någon vecka sedan, så det blir en tidigare bild på hur landshövdingens Packard med registreringsnummer K1 såg ut 1938 och hur Nils Petersson och chaufförsuniformen såg ut på den tiden! Bilen kom sedan under kriget att drivas med gengas och därefter ersattes den av den Chrysler som är på bild i senaste numret av Kaulskroniten!

Kaulskroniten 2-2013

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>