Arkiv

Bokbörsen

Flickskolan – “Hönshuset”

Dagens gamla vykort i Karlskronabloggen är en kolorerad vy postgången år 1903 och visar “Högre Läroverket för Flickor” i korsningen mellan Södra Smedjegatan och Alamedan. Skolan startades 1897 och var i bruk fram till 1971. I folkmun kallades skolan till en början lite elakt “Hönshuset“, därav rubriken!

Jag har själv många minnen härifrån eftersom jag växte upp på Alamedan, men har aldrig gått i skola i just denna byggnaden, däremot i nybyggnaden som kom senare. Fast då var det givetvis inte någon flickskola utan Rosenfeldtsskolans mellan- och högstadium. Minns dock den sista klassen från Flickskolan i denna byggnad eftersom de gick ut 1971, samtidigt som jag gick ut nionde klass i den nya byggnaden som hade samma skolgård.

Flickskolan -"Hönshuset" i Karlskrona

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>