Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Sjömanskårens kaserner

Dagens gamla vykort från samlingen blir på Sjömanskårens kaserner i korsningen mellan Drottninggatan och Kyrkogatan och är från cirka 1910! De flesta i Karlskrona känner nog området som Sparre och vi är många som har gjort delar av värnplikten där. Idag tror jag statliga Boverket huserar på området sedan 1988, om inget hänt de allra senaste åren som ändrat detta.

Sjömanskårens kaserner

3 comments to Sjömanskårens kaserner

 • Fd Ka-bo

  Älskar dessa gamla vykort!

 • Karlskronabloggen

  Det kommer många gamla vykort från min samling här framöver, har tidigare lagt upp mycket på en Facebookgrupp om Karlskrona, men den har blivit till stor del förstörd av några som skickar upp totalt meningslösa både inlägg och kommentarer och ingen moderator som tar tag i problemen.

  Det har startats en ny grupp med gamla bilder från Karlskrona på Facebook, men jag kör både mina egna och en del andra enbart i Karlskronabloggen tills vidare.

 • Karlskronabloggen

  Kan också tillägga att jag gjort som Föreningen Gamla Carlscrona och lägger numera in en liten text på bilderna från min samling med “karlskronabloggen.se” och jag kommer även att göra det med en del av de nya bilderna, eftersom många sprider bilderna vidare på nätet utan att fråga om det OK.

  I och för sig inget som jag bryr mig särskilt mycket om, men det är trevligt om man anger källa för varifrån en bild kommer om man skickar upp den på Facebook eller till sina egna bloggar, speciellt när det gäller alla nytagna bilder från de senaste åren.

  Har sett lite för många bilder cirkulera på helt andra sajter utan angivande av källa.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>