Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Kungens försvunna värja!

I lördags “försvann” Karl XI:s värja från statyn på Stortorget och om det har något samband med Karlskrona HK:s “inkilning” för nya spelare spekuleras det kring på bl a Facebook. Ganska fantastiskt egentligen att det inte kommit ut några filmer på YouTube eller fler bilder från tillfället, för det måste ju varit massor av folk som rörde sig på Stortorget om det var under lunchtid på lördagen. De flesta trodde naturligtvis att det var en vanlig svensexa, men efter vad jag läst var det många som det snart gick upp för att det var allsvenska Karlskrona HK:s nya spelare som förnedrades av sina klubbkamrater.

Statyn över Karl XI invigdes på 200-årsdagen av hans död 1897 och är gjord i brons av Johan Börjesson. Nu är den stympad, tack vare ställningen som finns kvar sedan Karlskrona Skärgårdsfest och t o m idag gick det att klättra upp och ta en närbild av den avbrutna värjan. Jag fattar inte riktigt varför ställningen inte plockades ned efter festligheterna i början av augusti? Delar av värjan har tydligen hittats, men större delen saknas fortfarande.

Kungens försvunna värja!

Kungens försvunna värja!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>