Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Motsats till “sär skrivning”

Det här med särskrivning blir ju ett allt vanligare fenomen i Sverige och ser det dagligen på Facebook och i bloggar och kommentarer jag läser och funderar på att klippa ut såna och sammanställa. Här hittade jag dock motsatsen på en rolig reklamlapp. Twittertaggen “#fittamammor” är i stället en ihopskrivning av av det jag förutsätter ska vara “fitta mammor“, dvs vältränade mammor eftersom det är reklam för träning i Hoglands park, men det blir rätt komiskt och får en helt annan betydelse, liksom många särskrivningar, exempelvis
“Jag är en mörk hårig sjuk sköterska”, “Skum tomte 1 krona”, “Grillad kyckling lever med kul potatis”, “Rök fritt”, “Jag har bra grund men ingen vidare utbildning”, “Näsdukar snor billigt”, “Vår kassa personal”, “Skit billigt”.

Motsatsen till sär skrivning

Mer information på http://militarmamman.com/traning-karlskrona/

2 comments to Motsats till “sär skrivning”

  • Japp! Jag tycker så illa om särskrivningar att jag börjat gilla ihopskrivningar! Och det är just när de får dubbel betydelse som det är roligt! # fittamammor är upp till var och en att tolka innebörden av. Tack för delning och hoppas vi ses på träning snart!

    • Karlskronabloggen

      När det gäller min egen träning håller jag mig nog till löpningen som jag nu äntligen börjar komma igång med igen, men jag kanske går nedför backen till parken någon torsdag och tar några bilder och gör lite reklam för dessa träningar!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>