Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Skärgårdsfestens sista dag

Idag var det nästan för varmt för att vara ute under dagtid så jag nöjde mig med ett tidigt besök hos Sverigedemokraterna utanför NordeaRonnebygatan för att ta några bilder, plus att familjen tillsammans gjorde ett lite senare besök på samma plats och hade ett mycket trevligt samtal med Richard Jomshof som bl a berättade kort om sina besök i Kina och Japan!

Därefter intog vi en inte särskilt god lunch i en Thaivagn på Stortorget. Det är väl ungefär som med kinesisk mat att det är inte den “riktiga” lokala maten som serveras i Sverige. Från Kina har jag exakt denna erfarenhet och enligt säkra källor fick jag idag höra från “någon” med mer erfarenhet av resor än mig att det här är precis samma sak, åtminstone med den “thailändska” mat vi provade. Vi har faktiskt aldrig ens provat att äta på någon s k “Kinarestaurang” i Sverige eller Europa, förutom en gång i Amsterdam för över sex år sedan, för det är liksom inte samma goda mat som i Kina. Landet är ju lika stort som Europa och har tiotalet olika “kök” och för de som är intresserade av detta ämne finns en bra sammanfattande artikel på Wikipedia.

Jag var för trött av värmen sen, men vi kollade på någon form av “femkamp” som var i Hoglands park. Totalt meningslös, liksom gårdagens liknande evenemang och vi gick hem innan två grenar ens var avslutade. Detta event och det som var vid samma tid igår i parken var totalt misslyckade, men annars var det till och från bra musik där och jag kollade bl a på Janne Schaffer där igår eftermiddag och vi hör ju även en del musik hemma om vi öppnar något fönster åt öster.

På Stortorget blev det inga besök under de kvällar det var inträde, mest för att det inte var några artister jag tyckte det var värt den dyra entrén att kolla på. Riktigt dåligt också med att vakter körde bort barn som satt långt utanför avspärrningarna på en sidotrappa på Trefaldighetskyrkan 200 meter bort för att få en skymt av någon artist igår som tydligen uppträder mest för barn och som det har varit livliga diskussioner i en Facebookgrupp där jag är med kring detta. Bedrövligt faktiskt, hur kan man köra bort barn som sitter på en kyrktrappa långt utanför avspärrningarna för att lyssna och i bästa fall kanske få en skymt av sin idol?

Annars tycker jag det varit en fantastiskt bra första Karlskrona Skärgårdsfest – en helt vidunderlig skillnad mot det som tidigare kallades Sail Karlskrona, men egentligen bara var en enkel hamnfest med öltält och lite karuseller utan några båtar så långt ögat nådde förutom de allra första åren på 1980-talet. Sen ska vi inte ens tala om de katastrofala “Viva Karlskrona” som provades några år.

Avslutar de tre dagarna med några fler kommenterade bilder från idag!

Skärgårdsfestens sista dag
Den totalt misslyckade “Femkampen” med tremannalag som mest saknade både deltagare och publik

Skärgårdsfestens sista dag
Jag fick aldrig kläm riktigt på varken Beachhandbollen eller “Inne”-bandyn på banan bredvid. De första dagarna var det olika ungdomslag i handboll och korplag i “innebandyn” och under de tider jag var där eller gick förbi verkade det inte vara några elitspelare som det var när liknande turneringar tidigare hölls på Stumholmen och i Handelshamnen. för en del år sedan. Ovan ett vackert mål i en match när jag gick förbi!

Skärgårdsfestens sista dag

Här var någon form av trumslagande tjejer och killar som i extremt långsam takt gick från Fisktorget, Borgmästaregatan och Ronnebygatan. Jag tog bara denna bilden i korsningen Borgmästaregatan och Ronnebygatan, men en av mina Facebookvänner skickade upp en film från längre upp på Ronnebygatan där han bor med kommentaren (på skämt tror jag) “Vilket djävla liv”. Visst var det högt ljud, men de lät inte så illa tyckte jag och klockan var bara cirka 18.00.

Skärgårdsfestens sista dag

Efter att ha handlat lite i CityHallen gick jag tillbaka via Fisktorget och fick bl a se detta fina upphopp av en tjej som utan problem satte bollen i mål bakom mannen i vitt och det finns ju inte en chans att han skulle kunna rädda när han står så långt in i målet!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>