Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Fem år sen jag läste Aftonbladet!

Tiden går alldeles för fort och jag kom just att tänka på att det i dagarna är fem år sedan jag senast läste Aftonbladets pappersupplaga. Jag slutade köpa “tidningen” sommaren 2008 när jag upptäckte nya ocensurerade medier som skrev om verkligheten och inte undanhöll viktig information för sina läsare. Knappt ett år senare  var det nog som jag även sa upp prenumerationen på Blekinge Läns Tidning som har exakt samma politiska agenda som Aftonbladet och alla andra svenska gammelmedier om att föra svenska folket bakom ljuset när det gäller vissa frågor.

Förutom att man sparar pengar så slipper man bli arg när man läser nyheter man redan läst ocensurerade och ser hur obehagligt tillrättalagda eller ofta t o m rent lögnaktigt skrivna artiklarna är som skrivs i gammelmedierna. Inte ens under mina tiotalet resor tur och retur till Beijing de senaste fem åren har jag ens tagit något gratisexemplar av de Aftonbladet, Expressen, Dagens Nyheter o s v som erbjuds på planet däremot gärna t ex norska Aftenposten eller danska Berlingske Tidende som i stort sett håller sig till sanningen, även om också dessa i viss mån ibland skriver “politiskt korrekt”, men inte ens i närheten som de svenska motsvarigheterna.

Ännu värre är det på Sveriges Radio och Sveriges Television där 52 respektive 54 procent av de anställda sympatiserar med det mest vänsterextremistiska partiet, Miljöpartiet och om man räknar in även de två andra “kollegorna” Vänsterpartiet och Socialdemokraterna sympatiserar 80 procent av de anställda med de “rödgröna” enligt en undersökning gjord av Göteborgs Universitet, så hur “oberoende” tror ni dessa medier är? Inte undra på att “journalister” i andra undersökningar är Sveriges minst betrodda yrkegrupp och med bilhandlare som näst minst betrodda grupp om jag minns rätt.

Nej, det är tur att det finns nya moderna medier som t ex Apixlat som skriver om verkligheten utan skygglappar och som jag alltid brukar skriva: Läs Avpixlat en vecka, jämför med vad exempelvis Aftonbladet skriver om samma nyheter och bilda dig sen en egen uppfattning om vilka nyheter du vill fortsätta läsa!

Avpixlat - Ocensurerade nyheter på internet

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>