Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Blå Port från Vattentornet

Dagens gamla bild i Karlskronabloggen kommer från Blå Port strax utanför centrum och som bara några år efter bilden togs skövlades och ersattes av en massa otroligt fula oljecisterner. Här spelades fotboll, men faktiskt även handboll en bit in på 1960-talet innan utehandbollen lades ned för gott. Jag har själv spelat fotboll några gånger på planen som syns och även deltagit i friidrott, men laget jag var med i under de yngsta åren hade grusplanen på Stumholmen som hemmaplan, vilken inte var lika trevlig att spela på. Andra kända landmärken på bilden är t ex Slakteriet, Tullskolan, Artillerikasernen och observera även Norra Långö i fjärran som ännu inte är bebyggt med sina höghus och hyreskaserner!

Blå Port från Vattentornet

3 comments to Blå Port från Vattentornet

 • Tjalle

  På Blå Ports idrottsplats på 50-talet tilldrog sig årets sportsliga höjdpunkt: Matchen Bagarna-Sotarna.
  Jag har för mig det handlade om utehandboll.
  Men då jag är i bästa demens-åldern är jag inte helt säker ?

  • Karlskronabloggen

   Inget jag minns Tjalle, men jag citerar från Facebookgruppen “Du vet att du är från Karlskrona…” och några kommentarer från förra sommaren där jag hörde talas om dessa matcher.

   “…och minns fotbollsmatcherna på Blå Port mellan Bagarna och Sotarna? Dom hade mjöl och sot med sig ut på planen som dom kastade på varandra.”

   “Har för mej att Ville P brukade vara domare, senare tog Stig Wihlborg på sig domarrollen.”

   “…och Per-Eric minns lika mycket som jag vad beträffande domare. Minns du en domare i korpen som gick under namnet “Sockerdrickan”?”

   “Nej, honom minns jag inte eller vet jag inget om, men det låter ändå bekant på något sätt.”

   “Sockerdrickan hette lasse henricsson och var en duktig medeldistanslöpare på 40-talet. Han blev sedan starter i friidrotten samt tränare i många år. han gick bort 84 tror jag.”

   “Kina nu trillade poletten ner. Han var en hyvens kille.”

 • Tjalle

  OK, då var det nog fotboll !
  Tackar för klargörelsen.
  Jag var en gång med i Facebook. Nästan en hel dag.
  Det var när dotterns vänner omedelbart bombaderade mig med “vänskapsförfrågor” som jag började tveka om det var rätt forum för mig.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>