Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Krutviken byggd på 6 dagar

Dagens gamla bild blir från Krutviken och gästgiveriet som här just blivit uppfört för att stå klart till Wämöparkens invigning den 18 juni 1910. Huset byggdes i rekordfart på bara sex dagar med en budgeterad kostnad på 450 kronor som dock blev 1000 kronor när det var klart.

Tanken var att huset sedan skulle plockas ned efter invigningen, men det stod kvar i nästan 100 år (det fattades bara fem månader vid rivningen). Det ursprungliga huset på bilden nedan byggdes sedan ut i samband med den stora Lantbruksutställningen 1922 och då byggdes även en uteservering. Det tillkom senare ytterligare tillbyggnader och uteserveringen byggdes även in.

Efter den siste krögaren lämnat Krutviken 2005 stod byggnaden och förföll i fem år innan den revs den 20 januari 2010.

Krutviken byggdes på 6 dagar

2 comments to Krutviken byggd på 6 dagar

  • z-enrique conejo gordillo

    yo trabajé y canté en krutviken karlskrona en 1965,viví en Polensgatan , era estudiante universitario en salamanca, españa;tengo hermosas y entrañables fotos de esos días que me gustaria compartir

  • enrique conejo gordillo

    Yo trabajé en Krutviken en el verano del año 1965,(cuando era estudiante de la Universidad de Salamanca)como “diska tallrika · y cantando con la guitarra española por las noches en los descansos de la orquesta.Los dueños eran mr.”Ioktas” y mss Nilson”, junto a su hija Lena.
    Tengo algunas fotos junto a las personas que trabajaban conmigo y que me gustaría compartir. Yo tengo ahora 71 años.BUENOS TIEMPOS AQUELLOS, en Wemo prk, enfrente.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>