Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Tullparken med Texaco

Det var en diskussion i Facebookgruppen “Du vet du är från Karlskrona…” om var Texacomacken på bilden låg eftersom det var uppe en bild på bara själva macken. Det löstes enkelt med nedanstående gamla vykort från samlingen och jag tycker det är en mycket vacker bild från Tullparken så den passar utmärkt här i Karlskronabloggen! I bakgrunden Kakelfabriken och Tullskolan.

Tullparken med Texaco

2 comments to Tullparken med Texaco

 • Tjalle

  Väldigt intressant bild !
  Från cirka 1935 ?
  Fanns det ingen “Sunnavägen” jäms med järnvägen då ?
  Är trädraden till höger den trädrad som senare kantade Sunnavägen in mot staun ? Med vägen mellan träden och Tullparken ? Eller flyttades träden ?
  Ser trångt ut ?
  Var utfarten då vägen mot vänster som sedemera övergick i Valhallavägen ?

  Ser också att vattnet var väldigt nära på högersidan.
  Och att Galgamarken ännu inte var bebyggt !

 • Karlskronabloggen

  Bilden är från början av 1930-talet för 1935 byggdes Sunnavägen och blev ny infartsled till Karlskrona. Tidigare gick infartsleden på Landsvägsgatan över Pantarholmen. Vad som hände med träden vet jag inte, men jag antar de togs bort för att kunna bredda Sunnavägen.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>