Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Reservera 31 maj kl. 10.30!

Debatt om oroligheterna i svenska storstäders förorter fredagen den 31 maj 2013Reservera fredagen den 31 maj 2013 klockan 10.30 framför antingen SVT2, SVTPlay eller hemsidan för Sveriges Riksdag! I alla tre medier direktsänds en riksdagsdebatt om “oroligheterna i storstädernas förorter“.

Det ska bli en mycket intressant debatt att följa och där jag är helt säker på att bara det parti som tagit initiativ till debatten kommer att tala om ORSAKEN till problemen, medan de andra sju partierna enbart kommer att fokusera på floskler om “socioekonomiska problem“, “barnfattigdom” och liknande trams.

Delar av talarlistan framgår till höger och vissa partier har ännu inte namngett vem som ska deltaga, men jag hoppas det blir Karlskronaprofilen Richard Jomshof från Sverigedemokraterna (annars blir det Jimmie Åkesson eller Björn Söder). Vänsterpartiet ställer som vanligt upp med partiledare Jonas Sjöstedt när det gäller viktiga debatter i kammaren.

Har just sett Richard göra ett bra anförande om “kränkande kameraövervakning” på riksdagens hemsida och han kommer även i två ytterligare anföranden i andra ärenden senare idag den 29 mars! I debatten om kameraövervakningen skickade Vänsterpartiet fram sitt, enligt min mening, absolut värsta stolpskott Lena Olsson som t o m hade svårigheter att läsa innantill från sitt manuskript. Ännu värre, fast på ett annat sätt, var vänsterextremistiska Miljöpartiets representant Maria Ferm, men det skulle inte alls förvåna mig om hon tar Miljöpartiets plats i talarlistan ovanför till höger!

2 comments to Reservera 31 maj kl. 10.30!

 • Tjalle

  Jag hänvisar till Merit Wagers blogg !
  http://meritwager.wordpress.com/
  Hon tar upp att Mauricio Rojas anade vad som komma skulle redan 2004.
  Utanförskapsområdena hade då ökat från tre 1990 till 136.
  Rojas förutspådde då oroligheter i förorterna. Och fick för detta utstå spott och spe.
  I dag, år 2013, har han fått ännu mera rätt.
  Trots diverse Ullenhagssponsoring som nystartzoner och gratisanställning av utanförskapare med mera har nu antalet vuxit till 200. Tendens stigande.

  Och vad gör Reinfeldt ?
  Han utnämner i en intervju i DN alla som är lite missnöjda med att ha fått bilen uppbränd till hjältar.
  Citat: ”Mina hjältar.” Så beskrev statsminister Fredrik Reinfeldt (M) på torsdagen de människor som drabbats och nu försöker återskapa lugnet i Husby …

  Och härmed ska Husbyinvånarna vara nöjda ? Med ett slags fiktivt medlemskap i en fiktiv “hjälteklubb” ?
  Men varför nöja sig med offrena i förorten ?
  Varför inte utnämna alla åskådare på fotbollsmatcher som ogillar att få fyrverkerier i huvudet till “hjältar” ? Gärna med en liten medalj som man kan visa upp.
  Likaså alla som utsätts för inbrott och inte är så förtjusta häröver: “Hjältar !” Om man inte har tillräckligt med medaljer så går det nog bra med glaspärlor ?
  Våran statsminister är fantastisk !

  Jag vet redan nu vad som kommer fram i debatten:
  Att “Åkesson har fördomar och spär på vi-och-dom-tänkandet.”
  Inget mer !
  Precis som för Rojas för 10 år sedan ?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>