Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

“Ett gigantiskt fuskbygge”?

Jag har bara sett rubrikerna på BLT:s och Sydöstrans gemensamma “hemsida” att den otroligt framgångsrike entreprenören och Karlskronaprofilen Michael Blomqvist anser att hans, av Skanska genomförda, nya bygge i hörnet Hantverkaregatan och Konstapelsgatan är “Ett gigantiskt fuskbygge”.

Jag har inte läst eventuell artikel eftersom BLT och Sydöstran envisas med sin Plus-tjänst att man måste betala för att läsa på nätet, vilket är dömt att misslyckas som jag skrivit många gånger tidigare. Jag har i och för sig tillgång till två olika inloggningar (och kan ordna en tredje), men jag vägrar stödja sådant trams med att generera besöksstatistik till oseriös gammelmedia som försöker ta betalt för nyheter på nätet, så jag vet inte exakt vad som är fuskbygge! Hjälp mig gärna genom att kommentera om ni vet mer exakt vad det handlar om!

Jag fastnade faktiskt mest för rubriken och tog en bild idag, för på andra sidan gatan ligger Wachtmeister Galleria och en av mina vänner för 25 år sedan som jobbade med bygget där sa exakt samma ord att Wachtmeister Galleria var “ett gigantiskt fuskbygge” och de orden har jag funderat många gånger på när jag gått där och sett hur det regnar in på vissa ställen o s v. Det var ju länge sedan så det är möjligt de felen är åtgärdade nu, men idag ledde min tidigare granne Michael Blomqvists ord i rubriken jag läste till denna association!

Dagens Bild i Karlskronabloggen blir därför på huset i korsningen Hantverkaregatan och Konstapelsgatan med en fundersam Michael Blomqvist inklippt från en bild jag tog i ett helt annat sammanhang!

"Ett gigantiskt fuskbygge?"

3 comments to “Ett gigantiskt fuskbygge”?

 • Bertil Ahnlund

  Den 27/5 kl 19.15 sänes ett reporetage med Michael inifrån huset. Finns på SVT-play. Går tyvärr inte att dela här.

 • Bertil Ahnlund

  Skall förstås stå SÄNDES. Glömde säga att det var i Blekingenytt i SVT1.

 • Karlskronabloggen

  TACK Bertil!

  Har nu sett inslaget! Mycket intressant intervju med Michael!

  Bara “299 besiktningsanmärkningar” på bygget!

  Dock ingen större mening att länka eftersom dessa inslag på Blekingenytt bara är tillgängliga sju dagar från sändning!

  Får se om det kommer något på YouTube så gör jag ett separat inlägg!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>