Arkiv

Bokbörsen

Översvämning för 100 år sen

Dagens gamla bild i Karlskronabloggen blir ett gammalt s k fotovykort från Norra Kungsgatan med Hoglands park till vänster en dag som i nästa månad är exakt 100 år sedan gatorna svämmades över efter ett våldsamt regnande i juni 1913. Den här typen av vykort togs av någon lokal fotograf och kopierades bara i mycket små upplagor för att kunna säljas just när händelsen var aktuell och mitt vykort är postgånget i juni 1913 och den skrivna texten berättar om händelsen, vilket givetvis gör det extra intressant för vykortssamlare som samlar just Karlskronavyer.

Översvämning för 100 år sedan

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>