Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Översvämning för 100 år sen

Dagens gamla bild i Karlskronabloggen blir ett gammalt s k fotovykort från Norra Kungsgatan med Hoglands park till vänster en dag som i nästa månad är exakt 100 år sedan gatorna svämmades över efter ett våldsamt regnande i juni 1913. Den här typen av vykort togs av någon lokal fotograf och kopierades bara i mycket små upplagor för att kunna säljas just när händelsen var aktuell och mitt vykort är postgånget i juni 1913 och den skrivna texten berättar om händelsen, vilket givetvis gör det extra intressant för vykortssamlare som samlar just Karlskronavyer.

Översvämning för 100 år sedan

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>