Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Bara i Dårhus Sverige

Något som detta kan bara hända i Dårhus Sverige, inte i något annat land i världen! Nedanstående hände i veckan i Trollhättan.

Folkuniversitetet anvisade en praktikant en praktikplats på och denne fick besökte arbetsplatsen och de som arbetade där. När den kvinnliga arbetsledaren skulle hälsa vägrade mannen att ta henne i hand och förklarade att hans “tro”  förbjuder män att ta kvinnor i hand.

Det totalt obegripliga är att anmälan skulle göras till Diskrimineringsombudsmannen, men innan anmälan ens upprättats betalade Trollhättans stad ut 30 000 kronor i skadestånd till MANNEN (!), och arbetsledaren fick en skriftlig varning för att ha brutit mot stadens mångfaldsplan.

Totalt sinnessjukt hur kvinnan kan få en skriftlig varning för detta, det är ju mannen, som tydligen bekänner sig till en medeltidsideologi, som borde fått en varning och frågan är ju om han verkligen står till arbetsmarknadens förfogande och kan söka arbete när han inte kan acceptera att skaka hand med en kvinna. En arbetsmiljöutredning har startats eftersom händelsen lett till mycket oro bland den kvinnliga arbetsledarens arbetskamrater.

Relaterat:
Avpixlat: “Vägrade ta kvinnlig chef i hand – får 30 000 kronor”

Uppdaterat:
Sverigedemokraterna har lämnat in en anmäla till Justitieombudsmannen (JO) med anledning av Trollhättan kommuns bisarra beslut i ärendet, men det skulle förvåna oerhört om den leder till någon åtgärd, med tanke på vilket parti som gjort anmälan.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>