Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Foto med förhinder

Idag på förmiddagen skulle jag fotografera när passagerarna från kryssningsfartyget Black Watch steg iland vid Kungsbron i Karlskrona. Black Watch är 205 meter lång och tar 804 passagerare och låg uppankrad på redden så passagerarna tog sig iland i livbåtarna. Använde bara den “stora” kameran, men hade missat att sätta i minneskortet och jag noterade inte detta utan tog säkert ett femtiotal bilder. Det är ju så att på den kameran tittar man bara i sökaren och inte på skärmen, men det är ändå märkligt att det klickar precis som när minneskortet sitter i. Anledningen till att jag skulle fotografera var att passagerarna skulle få ett 1700-talsmottagande av tidstypiskt klädda medarbetare från Blekinge Museum.

Jag gick ned lite senare och tog ett par bilder och jag kompletterar dessa med ett liknande mottagande som skedde för nästan exakt 110 år sedan vid samma ställe! Black Watch kommer ett par gånger till under sommaren och hösten, så jag får se om jag kan ta mig dit då och ta några bilder när jag har minneskortet i kameran!

Black Watch på redden vid Kungsbron

Black Watch på redden vid Kungsbron

Passagerare från Black Watch vid Kungbron

Passagerare från Black Watch vid Kungbron

Kronprinsessan landstiger vid Kungsbron 1903

Kronprinsessan landstiger vid Kungsbron 1903

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>