Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Ombyggnad på Vita Briggen

Dagens Bild blir från gamla fängelset Vita Briggen där nu det höga staketet med taggtråd överst håller på att monteras ned sedan fängelset stängde, så det blir en helt ny vy i marknivå för alla som kommer in till Karlskrona med bil!

Det ska ju bli en internationell gymnasieskola för 150 elever i byggnaden framöver, men jag vet inte hur det går med detta. Det kan knappast vara så många svenska elever som är intresserade, då det är skyhöga terminsavgifter plus många andra extrakostnader, medan det är gratis i vanliga gymnasieskolor för svenska elever, så tanken är nog att locka hit elever från Asien, främst Kina. Jag ska återkomma med ett lite närmare reportage om skolan och vad jag tror och inte tror om skolan när jag kollat upp lite mer aktuella uppgifter än när vi kollade för ett halvår sedan. Då räckte det med en halvminut för att se att det inte var något intressant alternativ.

Ombyggnad på Vita Briggen

2 comments to Ombyggnad på Vita Briggen

  • Greger Larsson

    Det blir nog en ny flyktingförläggning.

    • Karlskronabloggen

      Tanken har slagit mig också Greger, så blir det inget av med skolan så håller jag med om att det är ett mycket tänkbart alternativ i det totalt absurda “Sverige”.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>