Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Många sillfiskare på kvällen

Idag tog jag en rätt sen kvällspromenad ned till handelshamnen, mest för att se om 92 meter långa lyxyachten Mayan Queen IV hade kommit in i hamnen. Den ska inte lägga till förrän i morgon, men jag såg på nätet att den lämnat Köpenhamn med destination Karlskrona strax efter 08.00 i morse och beräknad ankomst till Karlskrona skulle vara klockan 18.00, men den var inte på plats vid 20-tiden på kvällen. Såg på nätet när jag kom hem senare att den tydligen ligger ankrad någonstans utanför Stumholmen så den lär väl angöra hamnen i morgon! Kul att man kan se alla fartyg och deras exakta position, precis som med alla flygplan!

Så det får bli några bilder på sillfiskare i hamnen igen, jag räknade till ett 30-tal fiskare som hade blandad fiskelycka. Betydligt fler fiskare sent på kvällen än på förmiddagen då jag sprang förbi på dagens löpning, eller rättare sagt är det joggning det handlar om! Jag behöver gå ner drygt en minut per kilometer för att åter kunna kalla mig löpare och det ska inte vara några problem inom en månad!

Många sillfiskare på kvällen

En panoramabild med Tyska Bryggaregården till vänster, Verkö, Mjölnarholmen, Marinmuseum, handelshamnen och Länsstyrelsens nya byggnad längst till höger.

Många sillfiskare på kvällen

Jag räknade ett trettiotal fiskare i alla åldrar som fiskade härifrån och söderut ända bort till den gula Aspöfärjan!

Många sillfiskare på kvällen

Jag fick en lång och mycket trevlig pratstund med Markus Engvall från Nättraby som var en av de som hade hyfsad fiskelycka!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>