Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Sillfiske i hamnen

Runt lunchtid tog jag en promenad ner till gamla handelshamnen för att kolla om det var några sillfiskare på plats. De var inte särskilt många, men det var åtminstone hyfsat med fiskelyckan för de flesta! Jag ska göra ett lite längre reportage med många bilder någon av de närmaste dagarna om stimmen kommer in närmare land och det är fler fiskare på plats! Idag nöjer jag mig en bild på två av fiskarna och fotografen som fick hjälpa till att testa sillfiske medan fiskaren själv tog en rökpaus! Ett helt underbart väder med 19 grader i skuggan och knappast någon vind alls, vilket är mycket ovanligt i Karlskrona!

Sillfiske i hamnen

Killen längst till vänster hade åkt ned från Kalmar för att fiska i hamnen idag tillsammans med sin pappa. Jag glömde tyvärr fråga vad han hette, men han gjorde väldigt långa kast och hade hyfsad fiskelycka, för det satt i regel en-tre sillar på kroken vid de flesta kasten, även om vissa kast var helt tomma.

I mitten fotografen själv som fick låna ett spö när fiskaren tog en paus. Jag är inte så van vid haspelspö, så jag får erkänna att det var han som kastade ut, men jag lyckades i alla fall dra in tre sillar på det kastet!

Längst till höger en man som hittat ett riktigt bra ställe och som kom just när jag gick därifrån. Han fick full pott med fem sillar på nästan varje kast medan jag kollade! Han beklagade sig dock över att han var den ende i familjen som gillade sill och han erbjöd mig generöst att ta med hur många sillar jag ville, men just idag hade vi redan planerat något annat till middag, så vi får se en annan gång!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>