Arkiv

Bokbörsen

Villa Bokliden på Marieberg

Dagens gamla bild i Karlskronabloggen blir från Marieberg och visar i förgrunden den röda Villa Bokliden! Mariebergs- och Gullabergsområdet var fullt av liknande vackra stora villor som revs i samband med att alla hyreskaserner byggdes med början kring 1950. Av någon anledning revs dock ej just Villa Bokliden och jag vet faktiskt inte varför? I huset bodde Föreningen Gamla Carlscronas legendariske fotograf Gunnar Ekström, men han är nu borta sedan många år. Huset står dock kvar och är nyrenoverat och mycket vackert än idag även om det känns lite “offside” med tanke på omgivningarna.

Villa Bokliden på Marieberg

1 comment to Villa Bokliden på Marieberg

  • Moa

    Så roligt att se! Min mormor är uppvuxen här då Gunnar Ekström var min mormors far. Vi har besökt Villa Bokliden i många år och fått se den nya renoveringen! Det är så trevligt att villan fått stå kvar!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>