Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Ulf Rollofs “huvud” på Stumholmen

Dagens bild är inte tagen idag utan för någon månad sedan och visar Ulf Rollofs “huvud” på Stumholmen eller som konstverket egentligen heter “Seeing tears running into your ear goes to your head”. Det invigdes den 1 september 2003 trots protester med mycket märkliga argument från Stumholmsborna. De menade att konstverket skulle dra till sig en massa besökare som skulle störa de boende(!). Konstverket ligger bara 50 meter från Marinmuseum som har en kvarts miljon besökare om året, men dessa störde tydligen inte och inte heller alla besökare på badstranden bara 25 meter från huvudet? Kammarrätten avslog dock givetvis de boendes överklagan.

Det var Stadsbudskåren som finansierade projektet och det var även många och långa diskussioner om var i Karlskrona konstverket skulle placeras, men till slut fastnade man för Stumholmen, vilket jag tycker var ett utmärkt beslut i och med att det även är en lekplats och ligger alldeles bredvid badplatsen som besöks av många små barn på sommaren.

Ulf Rollof är en konstnär som är född i Karlskrona 1961 men familjen flyttade till Stockholm omkring 1970 om jag minns rätt och jag minns jag var hemma på barnkalas hos Ulfs äldre bror Jan i deras lägenhet på Ronnebygatan omkring 1961 när Ulf föddes. Nedan kommer bilden på konstverket som jag tycker gör sig alldeles utmärkt på denna plats!

Ulf Rollofs "huvud" på Stumholmen

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>