Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Gåtan Laurentius löst!

Tavlan på bilden nedan visande Lars-Petterstugan köpte jag på någon loppis för några tior en gång i tiden och den är bara märkt “Laurentius” och jag har alltid undrat vem det är eller var. Jag postade upp bilden till Facebookgruppen “Du vet du är från Karlskrona när…” och gåtan löstes rätt snabbt!

Någon annan hade en tavla med samma motiv, men med dedikation från “Laurentius Henriksson” och då var det enkelt att googla fram namn och födelsedatum. Sen visade det sig även att konstnärens dotter var med i gruppen och bekräftade att det var hennes pappa som målat tavlan. Han hade en konst- och inramningsbutik på Parkgatan och där använde han förstanamnet Nils Henriksson och Laurentius var tredjenamnet som han bara använde på de tavlor han själv målade!

Gåtan Laurentius löst!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>