Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

C A Johnsons Tobak

Dagens gamla bild i Karlskronabloggen kommer från korsningen Norra Smedjegatan och Ronnebygatan och visar C A Johnsons Tobak. Jag har även ett antal gamla vykort med ungefär samma motiv, fast tagna ur andra vinklar men jag tycker nedanstående är rätt bra! Till höger även Skomagasinet Lejonet som kanske många äldre Karlskronabor kommer ihåg?

Där tobaksaffären låg är det väl idag någon form av “jourbutik” som jag dock aldrig besökt och i Skomagasinet ligger numera Simsalabim som är en “pysselbutik” med olika aktiviteter som jag faktiskt heller aldrig besökt på just den adressen!

C A Johnsons Tobak

3 comments to C A Johnsons Tobak

 • BosseH

  På den här tiden (början av 1900-talet) tror jag arkitekterna kände en viss tilfredsställelse när de gick hem efter dagens “slit” på kontoret. Det var ju på den tiden man inte ens kunde rita en lyktstolpe utan att den skulle se ut som ett konstverk.

 • Ugglan

  Skulle gissa att det stora och ståtliga huset byggdes kring 1870-1880-talet. Lite längre ned på gatan, dom två närmaste husen kan vara från första hälften av 1800-talet.

  Av fotot att döma så är det taget runt 30-40 talet.Skulle vara av intresse av att få se ett nutida foto.

 • Karlskronabloggen

  Jag tror båda de stora husen byggdes åren efter den stora stadsbranden 1887 som ödelade det mesta på Ronnebygatan. De två mindre husen nedanför är borta sedan länge.

  Jag ska gå dit och ta en nutida bild imorgon om solen fortfarande skiner!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>